Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Fesleğen veya Reyhan Otu (basil)


Akdeniz ülkelerinde yetişen, yaprakları hafif acımsı, kokulu bir bitkidir. Fesleğenin yaprakları reyhandan daha koyu ve parlaktır. Reyhan yaprakları koyulaşıp mora çalar bir renk de alır. Kurutulmuş reyhan veya fesleğen soslu sebze ve et yemeklerinde, soslarda ve özellikle pizza sosunda kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder