Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Anason

Kahverengine yakın yeşil renkte, oval maydanozgillerden Pimpinella anisum bitkisinin tohumudur. Bütün veya hafif dövülmüş olarak genellikle kurabiyelerde, hamurişlerinde, kraker ve ekmeklerde kullanılmaktadır. Kavrulduğu zaman tadını arttıran anason tohumu Türkiye’de de yetiştirilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder