Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Zerdeçal - Tumeric

Curcuma longa bitkisinin kurutulmuş kökü pilav, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezlerde, hardal sosu yapımında, tereyağ ve peynirlerde kullanılır. Ayrıca çiğ olarak rendelenmiş ve beşamel sos ilave edilmiş kereviz salatalarının içine ilave edilebilir. Zencefili andıran görünümü olan kökün tadı zencefille karabiber arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder