Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Kereviz Tohumu (Celery Seed)

Apium graveolens adlı bitkinin kerevize yakın tatdaki tohumlarıdır. Turşu yapımında tat vermek için; salata sosları, çorbalar, kızartma ve et soslarında kullanılır. Her türlü yemeğe farklı bir tat katmak için önce kavrulup salça ilave ederek veya toz haline getirip serpiştirerek kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder