Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Tarçın (cinnamon)

Cinnamomum ağacının, içinde kokulu bir yağ bulunduğundan kabuğu bahar gibi sütlü tatlılarda, salep, boza, pastalarda, meyve kompostosunda, keklerde, elma turtasında ve dondurmalarda kullanılır. Çubuk halindeki tarçın, ıhlamur ve karanfille kaynatılarak sıcak bir kış içeceği olarak da içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder