Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Tarhun (tarragon)

Anason ve nane aromalarını andıran Artemisia dracunculus adli bitkinin yaprakları sebze çorbalarında; her türlü salata (özellikle yeşil veya domatesli) ve soslarında; söğüş, omlet, ızgara somon balığı, haşlanmış veya pişirilmiş tavuk, dana ve av etlerinin soslarında (bearnez, holandez, römulad vb) kullanılır. Yavan yemeklere çeşni katar. Tarhunotu güzel kokusuyla tuz, biber ve sirkenin yerini tutabilir. Pesto sosuna katıldığında çok özel bir tat verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder