Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Zencefil (ginger)

Hindistan ve Malezya’da yetişen, yaklaşık 100 cm boyunda, kamış görünüşünde, otsu bir bitkidir. Unlu, yumurtalı beyaz soslara bir çay kaşığının yarısı kadar ilave edilir. Özel bir tadı vardır. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere pişmeden önce serpilir. Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Sahlep piştikten sonra tarçın ile beraber üzerine dökülür. Ihlamurla karıştırıldığında soğuk algınlığının ve öksürüğün en iyi ilacıdır. (Favori salatalarımdan biri: taze ıspanak, tatlı biber, havuç, kuş üzümü, soya filizi ile yapılır ve sirke, zeytinyağı, limon suyu ile hazırlanan sosuna toz zencefil eklenir. Hem doyurucu hem de enfes tatta bir salatadır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder