Zencefil (ginger)
Hindistan ve Malezya’da yetişen, yaklaşık 100 cm boyunda, kamış görünüşünde, otsu bir bitkidir. Unlu, yumurtalı beyaz soslara bir çay kaşığının yarısı kadar ilave edilir. Özel bir tadı vardır. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere pişmeden önce serpilir. Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Sahlep piştikten sonra tarçın ile beraber üzerine dökülür. Ihlamurla karıştırıldığında soğuk algınlığının ve öksürüğün en iyi ilacıdır. (Favori salatalarımdan biri: taze ıspanak, tatlı biber, havuç, kuş üzümü, soya filizi ile yapılır ve sirke, zeytinyağı, limon suyu ile hazırlanan sosuna toz zencefil eklenir. Hem doyurucu hem de enfes tatta bir salatadır.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder