Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Kadınlarda Saç Dökülmesine Son!

Isırgan otu ve elma sirkesinin bir çok etkisinden bahsettim zaten. Aşağıdaki de çam terebentini kadar koku yapmayan fakat en az onun kadar mucizevi sonuçlar veren bir reçete!

250 ml elma sirkesi nerdeyse kaynayacak kadar ısıtılır ve içine bir avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu eklenerek, soğuyana kadar demlendirilir, devamında süzülür ve saç derisine masajla uygulanır. Her yıkanma öncesi yapılan uygulama 10-15 dakika saçta bekletilir ve tercihen ısırgan otu şampuanıyla saç yıkanır. Bu arada saçınızı ısırgan otu sabunuyla yıkıyorsanız durulamadan sonra saçlarınız sertleşeblir. Bu durumda durrlama suyuna 1/2 bardak elma sirkesi ilave ederseniz saçlarınızın yumuşayıp parlaklaştığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder