Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Ahududu (ağaççileği)

Gülgillerden böğürtlen gibi çalı benzeri, kümeler halinde, kendiliğinden yetişen, dikenli bir bitkidir. Meyvası duta benzer. Sarımtırak kırmızı veya kırmızı pembe renginde, sulu ve güzel kokuludur. Meyvesi toplanır ve kurutulur. Reçel, şurup ve likör yapılır. Meyve olarak da yenir. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir. Romatizma, mafsal kireçlenmesi, nikris, boğaz, bademcik ve göz iltihaplarında kullanılır. Kansızlık ve veremde çok iyi bir gıdadır. Ateş düşürür. Üre ve şeker hastalarına da faydalıdır. Mide ülseri olanların kullanmamaları gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder