Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Mercanköşk (marjoram)


Küçük yapraklı, güzel kokulu bir saksı bitkisi. Kekikle ilişkili olduğu söylenen mercanköşkün kekikten daha tatli ve hoş bir tadı vardır. Ege Bölgesinde, İzmir civarında yoğun kullanılır. Balık ve et yemeklerinde, kuzu ve dana eti ile yapılan ızgara ve soslu yemeklerde, domatesli yemek ve salatalarda, haşlanmış sebzelerde (lahana, pırasa, havuç, patates gibi) kullanılır. Tavuk kızartmalarında fırına koymadan önce tavuğun içine bir miktar konulabilir. Ayrıca limon ve zeytinyağı ile kullanılması tavsiye edilir. Kuru bakliyatlı yemeklerde, çorbalar, soğanlı, patatesli ve sosisli yemeklerde, pizza sosunda kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder