Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Biberiye (rosemary)

Akdeniz çevresinde çok yetişen, güzel kokulu yapraklarını dökmeyen, çiçekleri soluk mavi renkli bir bitkidir. Kurutulmuş biberiye otunun dikenimsi yaprakları biraz dövülüp parçalanarak balık, et ve tavuk yemeklerinde ve soslarda kullanılır. Saplarını şiş kebap için kullanmak yemeğe hem ekstra tat verir hem de şık bir sunum olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder