Bu sayfa baharatlar, bitkiler, aromaterapi yağları hakkında derleme bilgiler ve benim birkaç eklememden oluşmaktadır. Yani burada hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yoktur!
Benim amacım bir yerlerde parça parça bulunan bilgileri etkin ve işe yarar; kolay aranır ve ulaşılır bir halde toplamak.
Salata, çay, yemek tarifleri, cilt maskeleri ve faydalı bilgiler... Baharatlara özel bölüm.. Bir çok hoş resim de bu derlemenin parçası. Keyfinize bakın...

Yoğun Günler için Bitkisel Zindelik Formülü

Gerek sıcak yaz günlerinde havanın da etkisiyle artan yorgunluğa gerekse soğuk kış günlerinde zaten zorla yataktan kalkıp hiçbirşey yapmak istemediğiniz zamanlar için özel bir formül bu. Günümüzde zindeliği Redbull veya Powerade gibi kimyasl içerikli enerji içerikleriyle sağlamak mümkün. Veya Cola ile hem serinleyip hem uykuyu atmaya çalışmak da mümkün (gerçi bu daha light bir çözüm.) Fakat bunların yanında tamamen bitkisel dolayısıyla daha güvenilir bir çözüm olarak 50 gr meyan kökü, 50 gr turp tohumu ve 200 gr balı karıştırılıp yemekten sonra birkaç kaşık yerseniz, kim tutar sizi!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder