Yeşil Yapraklı Sebzeler : Yeşil yapraklı sebzeler özellikle kalp sağlığı açısından önemli oranda antioksidan bulundurur.
Lahanagiller : Brokoli, karnabahar, turp, Brüksel lahanası, beyaz lahana, hardal, kara lahana, şalgam önemli antioksidan bulunan besinlerdendir. Hem kanserden hem de kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.
Soğangiller : Soğan ( taze ve kurusu), sarımsak, pırasa güçlü antioksidanlardandır.
Kuru baklagiller : Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, kuru bakla ve yulaf besinleri antioksidan bulunan besinlerdir.
Zeytinyağı : Bileşimindeki tekli doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürmede etkilidir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır.
Yağlı Tohumlar : Badem, fındık, ceviz, yerfıstığı içerdikleri çoklu doymamış yağ asitleri, E vitamini, B6 vitamini ve magnezyum sayesinde kuvvetli birer antioksidan ve detoksifikanlardır.
Ayrıca : Enginar, üzüm, kayısı, ıspanak,yumurtanın sarısı, yeşil çay, domates, çilek, kırmızı ve sarı biber, havuç, elma, nar, turunçgiller, kepekli tahıllar ve su ürünleri sağlık açısında son derece faydalı besinlerdir. Özellikle domatesi zeytinyağı ile yemek antioksidan etkisini artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder